دانشگاه سیستان و بلوچستان
پردیس بین المللی چابهار
تحصیلات تکمیلی
پایان نامۀ کارشناسی ارشد
در رشتۀ مهندسی عمران، گرایش مهندسی آب
عنوان:
ارائۀ الگوی بهینۀ مدیریت منابع آب براساس دیدگاه تجارت آب مجازی
استاد راهنما:
دکتر غلامحسین اکبری
چکیده:
آبی که در مراحل گوناگون تولید هر کالا استفاده میشود، آب مجازی[1] ذخیرهشده در کالا نامیده میشود. بسیاری از کشورهای واقع در مناطق خشک و نیمهخشک، با واردات مواد غذایی، بخشی از آبی را که برای تولید داخلی محصولات نیاز است، برای استفاده در سایر مصارف حفظ میکنند.
در این پایاننامه، پس از تعیین سناریوهای گوناگون و بررسی همهجانبۀ آنها، درنهایت این نتیجه بهدست آمد که در برنامهریزی منابع آب، ضمن خودکفایی نسبی در تولید محصول کشاورزی، میباید کالاهای آببر نظیر غلات را از سایر کشورها، ازجمله تایلند وارد کرد؛ زیرا این کشور مشخصاتی ازقبیل بُعد مسافتی کم، دسترسی ازطریق دریا، رابطۀ مناسب سیاسی، هزینههای تأمین آب کمتر و منابع آبی فراوانتری دارد. همچنین بهمنظور حضور در بازارهای جهانی ضمن کشف نیازمندیهای کشورهای همسایه، برای نمونه کشور امارات و نیاز این کشور به محصولاتی نظیر سیبزمینی و شیر، با برنامهریزیهای مقتضی برای تأمین نیازهای درون، این محصولات را میتوان صادر کرد. با این رویه، ضمن کاهش فشار بر منابع آبی داخلی میتوان با کاهش قیمت تمامشده در محصولاتی که ایران در تولید آنها مزیت نسبی دارد، فرصتهای شغلی جدیدی نیز فراهم آورد.
همچنین قیمت تمامشدۀ کمتر برخی محصولات وارداتی به کشور نیز موجب کاهش فشارهای اقتصادی بر مردم میشود. کاهش فشار بر سفرههای آب زیرزمینی، افزایش بازده آبیاری و کشت محصولات منطبق بر وضعیت آبوهوایی هر منطقه، ازجمله آثار مثبت زیستمحیطی این طرح است.
براي دانلود متن کامل پايان نامه کليک کنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 608
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1